Installateur Robert Jansen van Elegant aan het woord 

Elegant aan het woord

Elegant BV is in 1998 opgericht door Robert Jansen. Hij is als ZZP-er begonnen op 28e jarige leeftijd. Door toenemende werkzaamheden kon het niet uitblijven om het team op zijn tijd te versterken en nieuwe collega’s te verwelkomen in zijn team.

Het bedrijf Elegant BV bevindt zich in het idyllische dorpje Putten. “We zijn altijd trouw gebleven aan onze locatie, in eerste instantie hadden we een kantoorruimte gecreëerd die tegen ons woonhuis aan stond en 8 jaar geleden hebben we het pand waar we ons nu bevinden gebouwd.” Op dit moment telt het bedrijf 12 medewerkers. “Idealistisch gezien zou een team van 15 man binnen ons bedrijf het beste passen” legt Jansen uit. Maar ook in onze sector zijn zelfstandige monteurs schaars en is opleiden van jonge monteurs een must.

Netjes en vakgericht je werk uitvoeren staat bij Elegant centraal, en dat gaat gepaard met plezier en gezelligheid onderling en op de bouwprojecten. “Alle jongens komen hier uit het dorp, een typisch ons kent ons bedrijf.” Op vrijdagmiddag wordt er samen geborreld zodat het team in zijn geheel samenkomt. “Dan even geen werkbesprekingen maar gewoon even mooie gebeurtenissen van die week met elkaar delen en het weekend inluiden.”

Elegant BV richt zich zowel op de particuliere klant alsmede op de zakelijke markt. Het bedrijf werkt veel voor aannemers, waar vaak beveiliging bij komt kijken. Men levert het totaalpakket. “Alles waar een draadje aan zit, wordt door ons geleverd en gemonteerd.” “Veel klussen doen we in Putten zelf, maar ook regionaal hebben we projecten.” Het beveiligen van een café- en coffeeshop in Amsterdam tot aan een groot kantoorpand met magazijn, elke aanvraag wordt met liefde opgepakt, of het nu een kleine of grote opdracht betreft.
“Vorig jaar draaiden we 130% van ons kunnen en deden we zo’n 4 a 5 projecten op hetzelfde moment” vervolgt Jansen: “Ons doel is om binnen 2 dagen te reageren.”

“Als het buiten druk is, is het binnen ook druk. Is het buiten rustig, is het binnen heel druk. Op dat moment gaat de binnendienst onder andere nieuwe acquisitie plegen.” Het bedrijf bereid altijd alles voor zover dat mogelijk is tot in de puntjes voor, zorgt ervoor dat werktekeningen voor de desbetreffende klus klaarliggen voor de monteur. “Als je ergens voor betaalt, mag je ook wat verlangen” licht Jansen toe. Mond-op-mond reclame werkt heel goed voor het bedrijf, doordat Elegant zeker 60% van de klussen lokaal oppakt en zich niet specifiek richt op een bepaalde doelgroep. “Op dit moment zijn we in contact met een klant om het parkeren te reguleren en een groot bedrijfsverzamelgebouw te voorzien van Net2, een mooie oplossing voor de klant.”

Elegant wil zich meer verdiepen in het Paxton10 systeem. “We gaan zeker nog een Paxton10 training volgen!”
Jansen sluit af met: “Elegant en Paxton, adviseren u graag over de techniek van nu en de toekomst.”

Contactgegevens:

 

Elegant BV
Roosendaalseweg 194
3882 MP Putten
info@elegantbv.nl